AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

10 trikova kako da koristite ukosnice

 1. Da li ste se ikad zapitali na koju stranu da zakačite ukosnicu?
  Da li ste ikad stavljali ukosnicu tako da talasastu stranu okrenete na gore? Greška! Ta strana je namenjena tome da ukosnicu čvrsto drži na mestu. I sam vrh je okrenut na dole tako da ne morate da rastavljete ukosnicu prstima ili zubima kako biste je zakačili za kosu.
 2. Ojačajte ukosnice pre nego što ih stavite u kosu
  To ćete učiniti na veoma jednostavan način. Samo ih isprskajte sprejom za kosu i one će mnogo čvršće držati vašu frizuru.

3.Pričvrstite ukosnicama konjski rep
Kada ovo uvežbate labavi konjski rep će biti stvar prošlosti!

 1. Eksperimentišite sa postavljanjem ukosnica u različitim oblicima
  To mogu biti riblja kost, X, trougao ili haštag #.
  “Skratite” kosu pomoću ukosnica
 2. Dosadila vam je duga kosa?
  Ne morate da idete kod frizera. Možete da je lažno skratite koristeći ukosnice. A ako sutra opet poželite dugu kosu, ona je spremna.
 3. Kako da popravite stare oštećene ukosnice?
  Ispravite ih pomoću klešta, ako je boja uništena ili vam trebaju raznobojne ukosnice, obojite ih pomoću laka za nokte.
 4. Kako da ukosnice ne klize?
  Ukosnice neće kliziti ako ih ne okrenete naopako. To jest, da ne bi klizile niz kosu okrenite krivudavu stranu ka temenu glave i zakačite.
 5. Pokupite kosu oko lica
  Ako vam smeta kosa, želite da vam lokne ili šiške ne padaju na lice, ili hoćete nešto da promenite u izgledu, možete na interesantan način samo da pokupite kosu oko lica, pričvrstite ukosnicama i dobijete novu frizuru. Možte da upotrebite trik sa skrivenim ukosnicama. Zakačite kosu iznad ušiju uz pomoć ukosnica. Ovo će je držati podalje od lica. Za upadljiviji efekat koristite ukosnice u boji. Kod svetlije kose koristite tamnije ukosnice, dok će kod tamne kose do izražaja doći svetliji detalji.
 6. Koristite ukosnice kao nakit
  Ako ste isprobali sve trikove za oblikovanje kose, ukosnice možete koristiti i kao nakit. Na primer, možete napraviti ogrlicu ili minđuše.
 7. Ukosnicama možete zameniti profesionalnu tačkalicu (ili dotting tool) za nokte
  Loptastim zaobljenim vrhom jednostavno istačkatje nokte i napravite šare!
Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...