AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete.

Razdeljci su večni – Šon Koneri

Kako izgleda njegova frizura? Originalno i vanvremenski, začešljana u stranu sa razdeljkom.

Kome to najbolje stoji? Odgovara većini tipova kose i oblika lica. Ali ako je kosa preduga i slaba na vrhu, može da izgleda kao kresta – ili Doktor No No.

Šta je dobro u vezi ove frizure? Ništa ne može da pobedi kombinaciju klasičnog razdeljka sa strane i smokinga. Ako posedujete i Bondov humor i libido, vi ste na konju.

Kako možete da napravite ovu frizuru?

Izaberite proizvod koji odgovara gustini vaše kose. Gumeni gel, pastu za kosu, vosak za gušću kosu, ili glinu za tanju kosu, stavite na tek prosušenu kosu i začešljajte unazad. Napravite razdeljak tamo gde vam se prirodno pravi i začešljajte kosu. Kosa sa strane mora da bude ravna. Koristite lak ako hoćete da je učvrstite, duže će trajati ako, na primer, planirate da spašavate svet.

Frizura u službi njenog veličanstva – Džordž Lejzenbi

Kako izgleda ova frizura? Klasičan džentlmen u kombinaciji sa LEGO figuricom.

Kome najbolje stoji? Samo agentima sa dve nule koji imaju gustu kosu i treba da krenu u misiju.

Šta je dobro u vezi ove frizure? Ova frizura kao ni sam Lejzenbi nisu baš izdržali test vremena, ali mogu da se ažuriraju stanjivanjem kose sa strane i malo boljim stilizovanjem kose na vrhu glave.

Čuperak na vrhu glave prosušite peškirom. Uzmite malo gela, voska ili paste za kosu, pomešajte sa malo vode, nanesite od korena na gore gurajući prmenove ka zadnjem delu glave. Poprskajte kosu slanim sprejom da dobijete “upravo sam izašao iz mora” efekat.

Fen koji me je voleo – Rodžer Mur

Kako izgleda ova frizura? Klasična kratka kosa pozadi i sa strane, sa mekom kosom na vrhu.

Kome najbolje stoji?  Ova frizura dobro izgleda kod većine oblika lica. Dužina sa strane može da smanji ili poveća širinu lica, može da izduži lice i naglasi vilicu.

Šta je dobro u vezi ove frizure?

Prilagodljiva je i neupadljiva. Više odgovara mekoj kosi, blagom izgledu i dobro ide uz kosu boje peska koju ima Rodžer Mur. Prilično je opuštena, nije za strogo elegantan izgled.

Kako možete da napravite ovu frizuru? Ako želite da zadržite ovaj izgled ceo dan, koristite fen. Stilizujte frizuru pastom za kosu ili voskom. Dok je sušite fenom terajte kosu pozadi koresteći vent četku za kosu. Možda je ova frizura teška za održavanje i nameštanje, ali ako hoćete da izgledate kao Rodžer Mur…

Dah frizure – Timoti Dalton

Kako izgleda ova frizura? Tipična frizura 80-ih, gusta i velika.

Kome najbolje stoji? Ako imate strpljenja da puštate da vam poraste kosa, ova frizura dobro stoji većini oblika lica.

Šta je dobro u vezi ove frizure?

Možda je malo demode za današnji ukus, ali gusta kosa i volumen mogu lako da se uklope u sadašnju modu. Talasasta i kovrdžava kosa mogu da se oblikuju, ali je problem ukoliko je kosa skroz ravna i slamasta.

Kako možete da napravite ovu frizuru? Gusta i duža kosa dobro izgleda kada je prirodna. Koristite slani sprej i puder za volumen i teksturu, da bi držali oblik pod kontrolom.

Frizura ne umire nikad – Pirs Brosnan

Kako izgleda ova frizura?  Čuperak koji slobodno pada.

Kome najbolje stoji? Muževnom, prirodnom, grubom gospodinu koji povremeno skače sa brane i voli bandži džamping.

Šta je dobro u vezi ove frizure?

Sve je u efektu koji daje. Pruža utisak da ste važni i pametni, ali i prezaposleni da bi ste držali sve dlake na mestu. Takođe, ova frizura je dobra za sakrivanje proređene kose.

Kako da stilizujete ovu frizuru?

Treba vam neki proizvod za kosu koji će čvrsto da je drži, na primer, pomada za kosu, pasta ili gel. Stavite proizvod na ruke, dodajte malo vode i pročešljajte prstima kosu. Ako frizura počinje da popušta popravite je vodom, i pustite da prednji pramenovi slobodno padaju preko čela.

Frizura Rojal – Danijel Krejg

Kako izgleda ova frizura? Uredna, sređena, nenametljiva kratka kosa.

Kome najbolje stoji? Savršena je za zrele muškarce kojima kosa više nije ono što je nekad bila, ali ima je dovoljno da pokrije sve što kraljica i zemlja od njega zahtevaju.

Šta je dobro u vezi ove frizure?

Daje iluziju čupave i guste kose a proređene delove dobro pokriva. Pošto je prilično kratka, izoštrava obla lica i ističe četvrtaste vilice.

Kako da stilizujete ovu frizuru?

Prosušite je peškirom i ujednačeno nanesite mat glinu do korena. To će čvrsto držati frizuru i ispuniće proređene delove. Ako ne želite tako čvrstu frizuru koristite puder za volumen.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...

Tradicionalne kubanske frizure

Tradicionalne kubanske frizure

Mnoge zemlje ili oblasti imaju svoje tradicionalne frizure, ali na Kubi “tradicionalna” frizura uglavnom znači prirodna kosa.Ako vam je kosa duga i tamna treba da dodate volumen, sjaj i kovrdže. Ako vam je kosa prirodno čupava vežite je ili napravite afro frizuru....