AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

13 tajni koje vam niko nije saopštio ako farbate kosu u “lude boje“

Šta u stvari znači luda boja za kosu? Ove boje mogu da budu stvarno cool, ali povlače sa sobom čitav niz ne tako cool problema.

Evo šta treba da znate pre nego što sednete u stolicu u frizerskom salonu, ili otvorite kutiju farbe.

 1. Boja izbledi vrlo brzo

Ta drska boja zadržava originalnu živost oko 4-5 dana. Ako imate sreće čak celu nedelju, dok ne počne da bledi zahvaljujući „smrtonosnoj“ kombinaciji šampona i balzama. Čak i ako koristite proizvode koji ne skidaju farbu, boja neće trajati ni blizu onoliko koliko se nadate. Ako imate sreće bledeće u neku boju koja i dalje izgleda super, ali ako ste baksuz izgledaćete kao da ste ceo dan proveli potapajući svoju kosu u hlor.

 1. Boja ostavlja fleke svuda

Jastučnica i peškiri nikada više neće biti isti. Kada je vasa kosa sveže ofarbana, boja će izbledeti nakon nekoliko pranja. Svoju mokru kosu držite podalje od belih stvari, naročito od svoje omiljene majice.

 1. Ako farbate svoju kosu u crveno, kada će vam izgledati kao mesto zločina

Toliko krvave crvene boje svuda. Kupite varikinu i počnite da trljate. To je jedino rešenje ako ne želite da postanete sumnjivi.

 1. Ako želite da sprečite da vam boja izbledi, morate da perete kosu hladnom vodom

To je naročito teško zimi. Na kraju ćete odustati jer nećete moći da izdržiti još jedno pranje ledenom vodom.

 1. Ne možete da perete kosu često koliko ste navikli

To sa jedne strane i nije tako loše. Imaćete više vremena za spavanje ujutru. Sa druge strane, trpeće vaša frizura i uredan izgled.

 1. Rukavice su neophodne

Ovo je naročiro važno, ako farbate kosu kod kuće. Treba vam večnost da skinete boju sa ruku. Ali zapamtite da čak i stilizovanje mokre kose ostavlja fleke u boji na koži i pod noktima.

 1. Vaša prirodna boja kose diktira koliko će vaša nova boja biti luda

Ako ste prirodna plavuša, čestitamo! Možete da bojite kosu u bilo koju boju, bez velikog truda, jer je uvek lakše potamneti, nego posvetleti kosu. Ako imate tamnu boju kose, boja se neće primiti bez izdašne količine blanša. Neki moraju više tura blanša da stave na kosu kako bi bila dovoljno svetla i spremna za nanošenje željene farbe.

 1. Blanš i rascvetali krajevi su najbolji drugari

Verovatno i sami znate da blanš nije dobar za vašu kosu, ali možda ne shvatate koliko, dok vam skroz ne uništi kosu. Blanš stanjuje dlaku, ona postaje lomljivija i kosa zamršenija. Ako se blanš redovno koristi kosa će biti zamršena i suva, krajevi rascvetali i teško će se raščešljavati.

 1. Zato što je kosa sada mnogo osetljivija, morate mnogo više i da je negujete

Toplota sada mnogo više oštećuje kosu. Koristite fenove i pegle za kosu sa velikim oprezom.

 1. Lude boje zahtevaju strpljenje i posvećenost

Ako je vašoj kosi potrebno više tura blajhanja, morate da pravite pauzu od nekoliko nedelja između njiih. Ne očekujte da uđete u frizerski salon sa idejom koju boju želite i da za sat vremena izađete sa onim što ste zamislili. Verovatno će put do cilja trajati malo duže.

 1. Pastelna boja kose je verovatno jedna od boja koje se najteže dostižu

Frizeri čak upozorovaju svoje mušterije da izbegavaju ove farbe za kose.

 1. Neke boje je nemoguće potpuno odstraniti

Dešava se da nakon farbanja u, na primer zelenu boju, ostane zelenkasta nijansa dok se ofarbani delovi sroz ne ošišaju. To nije loše jedino ako ste ljubitelj zelene boje.

 1. Ali u nekim slučajevima zaista vredi prepustiti se i imati lude boje

Kada protresete vašu kosu sa cool bojama i nijansama, zelene, plave, pink, osećete se kao da je svet vaš. I ništa vas neće zaustaviti!

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...