AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

5 Načina na koje maslinovo ulje podiže kvalitet kose

Maslinovo ulje podiže kvalitet kose i kada se koristi pravilno primećuju se velike promene. Kosa postaje lepršavija, jača i izgleda zdravije. Kada stavljate maslinovo ulje na kosu, ulje oblaže svaku dlaku i čini kosu jačom i sjajnijom.

Sa ovim poboljšanjima je lako uvideti da je korišćenje maslinovog ulja na kosi sjajna odluka. Ove koristi su:

  1. Smanjenje peruti
    Perut se često javlja zbog suvoće kože glave koja se iritira, a to dovodi i do drugih problema. Pored toga što maslinovo ulje podiže kvalitet kose, korišćenjem maslinovog ulja hidrirate kožu, što pomaže u borbi protiv peruti.
  2. Zaustavlja rascvetalost kose

Kada je vreme suvo i hladno, mnogima kosa splasne i postaje suva, naročito na krajevima. Kada se to desi, kosa izgleda neuredno, i pored toga što je frizura sređena. Maslinovo ulje može da oživi kosu koja reaguje na suvo i hladno vreme, pružajući joj dodatnu vlažnost potrebnu kosi.

  1. Daje snagu i sjaj

Maslinovo ulje sadrži vitamine E i A, kao i antioksidante koji pomažu da dlaka postane jača i sjajnija. Istraživanja su pokazala da redovno korišćenje maslinovog ulja može da doda potrebnu ishranu kosi, vraćajući sjaj u svaku dlaku. Maslinovo ulje može da pomogne i pri rastu kose kada se koristi redovno.

  1. Maslinovo ulje podiže kvalitet kose, ali se i lakše oblikuje frizura

Hidrirana kosa se mnogo lakše oblikuje. Kada se pitate da li je maslinovo ulje dobro za kosu, uzmite u obzir činjenicu da je ono hidrira tako da omogućava se kosa mnogo lakše ispravi ili ukovrdža.

  1. Daje mekoću

Divno je kada vaša kosa izgleda odlično, ali kada je i na dodir kvalitetna onda ste postigli pun pogodak. Maslinovo ulje hidrira kosu i omekšava je, dodaje kosi silikone koji joj omogućavaju da bude prirodno meka i lepršava.

Kako da koristite maslinovo ulje za kosu?

Nanošenje maslinovog ulja na kosu podrazumeva primenjivanje nekoliko pravila da bi se koristilo pravilno i da bi se dobili najbolji rezultati za kosu.
Stavite maslinovo ulje u posudu da biste ga zagrejali. Pola šolje je obično dovoljna količina za upotrebu. Zagrejte ulje da bude toplo ali ne previše. Dok je toplo stavite količinu jedne supene kašike na dlanove i protrljajte ih, potom nanesite na kosu.

Počnite od korena kose, umasirajte ulje u kožu glave. Nastavite tako dok ne stignete do vrhova kose, stavljajući još ulja na ruke kada je potrebno.
Kada je cela kosa natopljena, pokrijte kosu kapom za tuširanje ili je uvijte peškirom. Tako ćete zadržati toplotu maslinovog ulja. Ostavite ulje da odstoji 5 minuta za blag tretman, ili 45 minuta za intenzivniji tretman. Nakon toga isperite maslinovo ulje iz kose, operite je šamponom i koristite balzam kao što biste i inače uradili.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...