AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Brijanje brade – Saveti za pravilnu negu lica pre i posle brijanja

Neki tvrde da je vreme brada prošlo i da se brijanje brade polako vraća u modu.
Nismo baš sigurni da je to istina, ali ako redovno brijete bradu, ili planirate da se rešite svoje duge brade, pogledajte kako da to učinite, na najbolji način po svoju kožu.
Iako većina muškarca brije bradu, istraživanja su pokazala da više od 50% to radi pogrešno. To znači da se iseku, što dovodi do pojave uraslih dlaka, obriju previse kože, začepe brijače.
Dakle, da krenemo redom.

Pre nego što počnete:
Svi eksperti su se složili da pre nego što počnu sa brijanjem, muškarci treba da primene tri osnovna pravila:

  1. Operite lice toplom vodom. Najbolje je da vam se otvore pore dok uklanjate prlljavštinu i masnoće koje su se zavukle u njima. Koristite sredstva za pranje lica umesto običnih sapuna za ruke. Sapuni će još više zatvoriti pore i isušiti kožu, što je najgora stvar za brijanje. Da ne spominjemo širenje bakterija ako koristite sapun i za druge delove tela.
  2. Rešite se mrtvih ćelija kože pilingom. To je od velike pomoći prilikom brijanja jer omogućava brijaču da dođe do samog kraja dlake. Najvažnija je činjenica da pilingom sprečavate pojavu malih gnojavih bubuljica (pseudofolliculitis barbae) – stanje kože u kojem folikuli dlake postaju upaljeni. To može biti veoma neprijatano: svrbi, boli, smeta, a i ružno izgleda.
  3. Nanesite ulje za bradu i čekajte 2-3 minute. Neka ga upiju folikuli dlake da bi omekšali pre kontakta sa brijačem. Ulje štiti vašu kožu od brijača i osigurava da se briju samo dlake, ne i vaša koža. Nakon toga, četkom nanesite ravnomerno kremu za brijanje. Četke su važne jer one podižu dlake za lakše brijanje.

Brijanje brade

Brijanje: Brijač povlačite u pravcu rasta dlake, jer će brijač tako lakše kliziti, i izbećićete iritacije i urasle dlake, a koža će biti mekša i ujednačenije izbrijana.

Nakon brijanja isperite lice hladnom vodom da biste se rešili viška pene i zatvorili pore, kako bi izbegli da se zapuše. Za brisanje koristite čist peškir, ali samo ga nežno utapkajte po koži, nemojte da brišete kožu grubim potezima.

Nega:
Nanestite losion nakon brijanja koji će sprečiti vašu kožu da se isuši. Losion sprečava infekcije koje nastaju, ako ste se bar malo posekli tokom brijanja. Losion zadržava vlagu i pomaže koži da se odbrani od spoljašnih čestica. Kada koža nije u najboljem stanju izgled kože može da se pogorša, tako da izgleda staro. Da biste ovo sprečili važna je priprema pre brijanja kao i nega nakon toga.

Nega lica je važna uvek, ne samo nakon brijanja.
Losion za negu lica ublažava crvenilo kod nadražene i iritirane kože putem formiranja kompleksa sa iritantima i senzibilizirajućim agensima, što ga čini idealnim za zaštitu kože posle sunčanja, brijanja, ali je i deo svakodnevne nege kože.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...