AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Greške koje pravimo kad uvijamo kosu

Želite lokne koje deluju prirodno, lepršavo, moderno? Povedite računa da ne napravite najčešće greške pri uvijanju kose, pročitajte kako!

Nepripremljena kosa

Pre uvijanja, kosu prvo morate pripremiti. Operite kosu, uz obaveznu upotrebu balzama, a nakon toga je osušite. Figaro možete koristiti tek kada je kosa potpuno suva.

Držite figaro blizu lica
Ako figaro ili četku držite blizu lica, dobićete one uštogljene lokne, koje deluju kao veštačka kosa na staromodnim lutkama. To ne želite, zar ne?

Zato, kad uvijate prednje pramenove, figaro ili četku udaljite od lica. Tako će vam biti mnogo lakše da sami sebi pravite frizuru, a dobićete mnogo bolji rezultat: moderne, ležerne, nežne lokne.

Izuzetak postoji, kao i kod svakog pravila. Ako želite da postignete „vintage look“, onda figaro mora da ide sasvim uz lice.

Uvijanje uvrtanjem figara

Greška koja se nakčešće pravi je uvijanje figara oko pramenova kose. Pravilno je da postavite figaro na početak vlasi, uz koren i da pramen uvijate oko njega. Tako ćete dobiti predivne, bujne lokne.

Ne dirajte lokne dok su još vruće

Jedini način da vam lokne potraju do sledećeg pranja kose jeste da ih ne dirate dok se ne ohlade. Dakle, dalje ruke od kose! Postoji još jedan trik da vam frizura bude ekstra postojana, a to je da svaku loknu, odmah pošto je odvijete sa figara, fiksirate štipaljkom ili šnalicom. Skinite štipaljku tek kad vam kosa bude potpuno hladna.

Obavezno rastresete ohlađenu kosu

Kada se uvijena kosa ohladila, treba da je dobro rastresete rukama. U suprotnom, imaćete smešnu, neprirodnu frizuru, a vaše lokne izgledaće kao viršle u plastičnoj opni.

Umesto prstima, možete da se raščešljate četkom od prirodne dlake. I imaćete prave moderne boho lokne!

Uvijanje previše kose odjednom

Ako uzmete previše kose odjednom, neće se dobro uviti, već će ostati delimično neuvijena, jer toplota ne može ravnomerno da se rasporedi. Zato je važno uzimati manje pramenove, a za što prirodniji izled, treba se truditi da uzimate pramenove različite debljine.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...