AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Kako pripremiti kosu za rolerkoster?

Rolerkoster (tobogan smrti) za neke ljude predstavlja dobar provod, dok drugi ne mogu ni da priđu ovakvim toboganima zbog straha i mučnine. U svakom slučaju onima koji se odluče za ovu zabavu savetujemo pripremiti kosu za rolerkoster jer nakon spuštanja niz ovaj tobogan sigurno neće imatu istu frizuru kao i pre njega. Ukoliko ne planirate posle toga da idete pravo kući, možda bi bilo bolje da pričvrstite kosu.

Pletenice
Jedno od rešenja kako pripremiti kosu za rolerkoster su pletenice! Vaša kosa se neće pomeriti, a ukoliko se neki pramen oslobodi, izgledaće slatko i kao da je namerno tu.
Možete da napravite francusku ili neku drugu pletenicu.
Francuska pletenica je tip pletenice koji se sastoji od 3 dela kose koji se međusobno upliću od temena glave do potiljka.
Holandska pletenica je frizura koja izgleda komplikovano za pravljenje, ali je u stvari jednostavna. To je u osnovi francuska pletenica okrenuta naopačke, ili obrnuta francuska pletenica. Pramenovi se pletu jedan ispod drugog a ne preko drugog kao kod francuske pletenice.
Riblja kost je složena pletenica koja je dobra i zato što izgleda odlično, možda i bolje ako je malo neuredna. Za razliku od prethodne dve, ova pletenica se pravi od dva dela kose.

Punđe
Drugo rešenje su punđe. Mogu da se uviju i zategnu tako da kosa ne mrda ni milimetar. Jedna ili dve punđe, svejedno, zavisi od vaše inspiracije i od dužine kose.

Konjski rep
Zatim, konjski rep. Poput punđe, kosa je čvrsto vezana i neće joj smetati vetar usled brze vožnje. Možete da ga nosite spuštenog, visoko podignutog, ili malo sa strane. Postoje razne kombinacije. Obavezno čvrsto zagnetite gumicu za kosu, a možete i da je pričvrstite ukosnicama. Naravno, lepo ih namestite da i one ne bi odletele.

Prekrijte kosu

Jedno od rešenja je i mreža, traka ili neki drugi prekrivač za kosu. To može da izgleda moderno, a ne morate da brinete o frizuri.
Savetuje se i marama za kosu i to svilena, jer se ona dobro prilepi za kosu. Međutim, postoji velika šansa da vam ona odleti ukoliko je ne zavežete kako treba, pa bismo ovaj modni detalj preskočili prilikom spuštanja niz tobogan smrti.

Šnale za kosu
Velike šnale (kandže) mogu čvrsto da drže vašu kosu bez bojazni da ćete raščupani izaći iz luna parka. Ovakve šnale mogu da se nađu u raznim bojama i dezenima tako da, osim što su korisne i predstavljaju dobar odgovor na pitanje kako pripremiti kosu za rolerkoster, one su i sjajan modni detalj.

Budite čupavi, šta vas briga
A kako danas sve može da se nosi, ne postoji strogo uniformisani tip frizura koji bi trebali da nosimo, možete i da se opustite, prepustite vetru i zadržite dobijeni volumen i raščupanu frizuru do kraja dana!

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...