AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Najbolje frizure za lice u obliku srca

Lice u obliku srca

Lice u obliku srca se smatra najidealnijim oblikom lica. Ako vam je neko rekao da imate lice u obliku srca, to je verovatno zato što imate relativno široko čelo u poređenju sa užom bradom, a najverovatnije imate istaknute jagodice i liniju kose na sredini čela u obliku latiničnog slova V. – Widows peak. Ovaj termin, nastao u 19. veku, nazvan je tako po kapi koju su nosile udovice još od 16. veka.

Najbolje frizure za lice u obliku srca

Idealna frizura za vaše lice u obliku srca skrenuće pažnju na vaše jagodice i usku bradu, uokviriće vaše čelo tako da izgleda mekše i da ne odudara od ostatka lica.

Šiške

Stepenaste šiške su sjajne za ovaj oblik lica. One sakrivaju široko čelo i ističu oči. Ove šiške su odlične za one koji ne vole ravne šiške koje prekrivaju celo čelo. Mogu da se nose i na stranu, a da i dalje naglasak ne bude na širokom čelu, već na ostalim delovima lica.

Ravna kosa do ramena i pune ravne šiške preko čela. Skriva mane lica u obliku srca (čelo), a ističe oči i jagodice.

Glatka slojevita srednja dužina kose sa šiškama na stranu. Ovo je šik frizura prigodna za razne situacije.

Kosa dužine do ramena i šiške na stranu. Kao što smo rekli ove šiške smanjuju veličinu čela i skreću pažnju na jagodice.

Glatka ravna kosa dužina do ramena sa šiškama na stranu isto ističe jagodice i sakriva čelo.

Duge šiške sa razdeljkom po sredini i slojevita ravna frizura, dužine do ramena. Šiške naglašavaju jagodice, a frizura uokviruje lice tako da ističe bradu.

Ravna kosa do ramena i pune ravne šiške preko čela. Ova frizura sakriva čelo, a ističe jagodice.

Lica u obliku srca su savršena za Pixy cut, naročito ako imaju šiške koje sakrivaju čelo. Pažnja se odvlači ka jagodicama i vilici, koje su najlepši delovi lica kod ovih osoba.

Bob i Lob

Talasasti bob je odličan za lice u obliku srca jer stvara iluziju da je čelo manje i ističe lepotu brade.

Asimetrični bob sa razdeljkom sa strane skreće pažnju na usku bradu, a razdeljak sa strane je odliča zamena za šiške ukoliko ne volite da ih nosite, jer čelo izgleda uže.


Slojeviti bob sa šiškama na stranu. Ova ženstvena frizura ističe najbolje kod ovog oblika lica – jagodice i bradu, a sakriva široko čelo.

Ravan gladak bob sa razdeljkom po sredini je odličan zato što sužava lice.
Lob (dugački bob) i razdeljak po sredini. Frizura izdužuje lice a razdeljak stvara jasnu liniju ka lepoj bradi.


Asimetrični lob sa šiškama sa strane. Uglovi kose ističu oči i strukturu kostiju.

Različite punđe

Visoka punđa – ako su šiške bolje za ovaj oblik lica, jer sakrivaju široko čelo, ova frizura sužava kosu i pravi balans kod proporcija ovog oblika lica, što se ogleda u načinu na koji se lice sužava u špicastu bradu.


Polu punđa sa šiškama – ova frizura u suštini odgovara svim oblicima lica, ali naročito ovom, jer naglašava usku bradu i ističe jagodice.


Punđa sa dugim šiškama i razdeljkom po sredini. Ova frizura izdužuje lice i ističe jagodice i bradu.


Bočna niska punđa – ova frizura je sjajna za lice u obliku srca, jer sakriva široke delove, a ističe ono što je najbolje.


Kežual punđa sa glatkim šiškama na stranu – ističe oči, koje su centralni fokus lica kod ove frizure, i naglašava strukturu kostiju.


Jednostavna podignuta kosa, neuredna frizura i razdeljak po sredini – razdeljak ističe oči i pravi liniju do brade koja se ističe, nemirni pramenovi oko lica daju opušten izgled i uokviruju lice.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...