AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Najbolje (i najgore) frizure za dijamantski oblik lica

Ako imate lice u obliku dijamanta, onda imate usko čelo i usku bradu. Lice je najšire u predelu jagodične kosti, a brada je najčešće špicasta. Ali linija kose je najbolji pokazatelj da je vaše lice u obliku dijamanta – uža je nego kod bilo kojeg drugog tipa lica. Lica u obliku dijamanta moraju da ublaže izgled uske i zašiljene brade, umanje široke jagodične kosti, i skrate samu dužinu lica.

Frizure za  lice u obliku dijamanta

To su frizure koje dodaju širinu bradi, kao što je bob dužine do brade, ili tanka kosa sa pramenovima izbačenim ka spolja.

Ovom tipu lica dobro stoje i frizure kod kojih se kosa stavlja iza ušiju, jer ističu lepotu jagodičnih kostiju kod ovih oblika lica. Frizure sa ravnim šiškama na stranu omogućavaju da se skrati dužina lica.

Duboki razdeljak sa strane čini čuda za ovaj oblik lica. Smekšava zašiljene i uglaste delove  lica. Kako? Potpuno pomera fokus sa najširieg dela, na drugi deo lica.

Frizure koje bi trebalo da izbegavate:

Izbegavajte kratke frizure kod kojih je najveća dužina na vrhu glave, naročito ako nemate šiške. Lice će vam izgledati deblje, kao i frizure kod kojih nema kose u predelu vrata ili brade.

Razdeljak po sredini dodaje na dužini pa ga takođe treba izbegavati.

Šiške:

Šiške su veoma važne kod ovog oblika lica, mogu da vas ulepšaju, ali i upropaste:

Dijamantski oblik lica je možda najjedinstveniji od svih oblika. Većina nosi kosu tako što je potpuno skloni sa lica, verovatno zato što šiške mogu da budu stvarno nezgodne za ovaj tip lica.

Ako sakrijete lice sa previše kose i zatvorite ga, izgledaće premalo i usko. Ali ima nekoliko vrsta šiški koje mogu da naglase i oči i strukturu kostiju. Jedna stvar koja ide u korist ovom obliku je sklad, kao i kod ovalnog lica.

Duge šiške na stranu

Dijagonala koju prave ovakve šiške ističe jagodice i stvaraju iluziju ovalnog lica. Problem može da bude to što je sa ovim oblikom lica nekad teško napraviti razdeljak sa strane zbog načina na koji se pruža razdeljak kose. Ovde na slici šiške i kosa nemaju isti razdeljak. Ukoliko je to slučaj, osušite kosu fenom čim je operete i koristite proizvode za stilizovanje frizure kako bi držali koren kose na mestu.

Još jedna verzija šiški na stranu

Šiške su deblje, kraće i padaju preko jednog oka. One još više ističu oči, a neprekriveni deo čela  dodatno izdužuje lice.  Na slici se razdeljak kod šiški i kose ne razlikuje mnogo.

Možete da isprobavate sa položajem razdeljka dok ne pronađete pravo mesto gde će kosa stajati.

Šiške sa razdeljkom na sredini:

Ovaj efekat zavese krije usko čelo i verovatnije je da će ovakve šiške padati prirodno, bez korišćenja učvršćivaća kao kod šiški na stranu.

Šiške a la Brižit Bardo

Ove šiške su gušće sa strane i nežno se dele po sredini.

Ovde se vidi kako sužavanje sa strane pomaže da se sakrije usko čelo, a to što nije celo prekriveno šiškama, osigurava da kosa ne proguta lice.

Faux-hawk šiške

Ovo su neočekivane šiške za ovaj oblik lica, ali odlično stoje (kod kratke kose). Na primeru Selme Bler vidimo da za njeno jako usko čelo nema baš mnogo opcija kada su šiške u pitanju. Umesto da ih skroz skloni sa čela, što bi naglasilo liniju kose, ona je napravila faux-hawk šiške. Ovaj pank fazon ih čini zanimljivim i gustim, tako da vrh njenog lica izgleda širi.

Bebi šiške

Pošto je ovakav oblik lica skladan, on jedan od retkih kome lepo stoje majušne šiške, kao što Hale Beri nosi na ovoj slici.

Samo neka budu mekanе, ali ne i slepljene.

Ovo su najgore šiške za dijamantski oblik lica

(mada sudeći po izgledu šiški i za svaki oblik lica)


1. Teške zaobljene šiške. Uopšte nisu slojevite ili meke što dovodi do toga da progutaju lice koje izgleda minijaturno.

2. Ravne šiške preko čela naglašavaju širinu lica i špicastost brade. Otvorite čelo pa će nestati i ovi efekti.

3. Duge, ravne šiške. Ove šiške su tako duge da sakrivaju oči, umesto da ih ističu. Ono što ističu su brada i jagodice, ali ne na najlepši način.

4. Kratke, strogo podšišanje šiške. Sa dijamantskim oblikom lica morate da budete pažljivi da ne pravite široko lice gde je ono već samo po sebi takvo – po sredini. Lice će vam izgledati četvrtasto.

5. Iako smo Selmu Bler pohvalili sa kratkom kosom i šiškama, ovde imamo primer kako šiške na stranu mogu da budu problematične, jer ističu malo čelo. Drugi problem ovde je i to što se talasasti bob širi tačno kod jagodične kosti.

Obrve

Oblik obrva je jako važan za dijamantski oblik lica.  Obrve oblikovane pod uglom će, kao i zakrivljena linija obrva, suziti vaše jagodice, i učiniće da najširi deo lica izgleda uže.

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...

Tradicionalne kubanske frizure

Tradicionalne kubanske frizure

Mnoge zemlje ili oblasti imaju svoje tradicionalne frizure, ali na Kubi “tradicionalna” frizura uglavnom znači prirodna kosa.Ako vam je kosa duga i tamna treba da dodate volumen, sjaj i kovrdže. Ako vam je kosa prirodno čupava vežite je ili napravite afro frizuru....