AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Nega kose u jesen – 6 saveta za zdraviju i lepšu kosu

Leto je gotovo, a za nekoliko meseci ulazimo i u pravu zimu. Tako da je ovo idealno vreme da počnete da razmišljate kako da najbolje negujete kosu tokom hladnijih meseci. Promena vremena često može da zvuni kosu, pa vam predlažemo da pratite naše savete kako biste osigurali da vaša kosa izgleda sveže tokom jeseni.

 1. Birajte toplije boje kose
  Naša kosa je prirodno svetlija tokom leta i tamnija zimi. Da biste ispratili nešto svetliji ten tokom jeseni, probajte da malo pomešate boje. Plavušama se preporučuju zlatne karamel senke, a brinete neka dodaju malo svetlije i tamnije tonove.
 2. Hidrirajte kosu i koristite balzame i maske.
  Ovo je verovatno najvažniji korak koji morate da preduzmete tokom hladnijih meseci. Da biste pomogli vašoj kosi da bez problema prođe prelaze među godišnjim dobima, koristite povremeno maske za kosu, a balzam nakon svakog pranja. Takođe, ne bi bilo loše da koristite i šampone koji hidriraju i hrane vašu kosu, kako bi dobila svu potrebnu negu.
 3. Pijte tosta vode.
  Veoma lako možete da zaboravite da pijete dovoljno vode tokom hladnijih meseci. Sve ono što unosimo ili ne unosimo u naš organizam, utiče na naše zdravlje, pa samim tim i na našu kosu. Pijenje vode hidrira, ne samo naš organizam, već i kosu.
 4. Rešite se kose koja je ispucala tokom leta.
  Leto je gotovo, podšišajte malo kosu i uđite sveži u novo godišnje doba.
 5. Ne zaboravite da niske temperature isušuju kožu.
  Ako vam je zbog hladnijeg vremena koža glave isušena, stvaraće se manje sebuma i može doći do pojave peruti. Osim što perut ružno izgleda, svrab može i mnogo da nervira. Rešenje je šampon protiv peruti.
 6. Ispirajte kosu kvalitetnom vodom.
  Naša voda ima dosta hlora. Idealno bi bilo kupiti filtere za tuširanje koji uklanjaju hlor iz vode, ali možete i da, nakon pranja, ispirate kosu vodom u kojoj ste skuvali cvet kamilice, sušenu koprivu ili cvet lipe. Kosa će biti zdravija i sijaće se.
Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...