AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Novogodišnje frizure – uđite u novu godinu glamurozni

Novogodišnji doček je jedna od najznačajnijih večernjih zabava u godini. To je ujedno i razlog da se potrudimo da izgledamo najbolje, a najvažnija stvar je naravno – frizura!

Povećajte volumen vaše kose – voluminozna kosa je uvek in

Velike frizure inspirisane ’60-im godinama su uvek favoriti. Tada su ih proslavile Brižit Bardo, Rakel Velč, i Fara Fosit, a od tada do danas ne izlaze iz mode. Ako hoćete da imate veliki volumen natapirajte kosu, koristite sprej za povećanje volumena i velike papilotne. Ako vaša kosa nije dovoljno gusta i duga, tu su ekstenzije.

U bojama je sve
Boja, ipak, privlači pažnju istog trenutka, a to je ono što svaka ženi želi. Ipak farbanje i blajhanje kose može da je dosta ošteti, a raditi to samo zbog jedne proslave je glupo. Zato možete da kupite dodatke za kosu u raznim bojama koji će ujedno povećati i volumen, ili raznobojne sprejove koji ne štete kosi, a lako se skidaju.

Sijajte kao dijamant

Budite sigurni da ćete ove godine zasijati tako što ćete u kosu dodati holivudski glamur. Šljokice, šnalice, rajfovi, dostupni u raznim oblicima i bojama učiniće da vašа frizurа izgleda skupoceno. Ipak su dijamanti najbolji prijatelji žena.

Pletenice

Pletenice mogu biti podjednako glamurozne za novogodišnju žurku, a ima toliko varijanti da nema šanse da će neko imati istu frizuru kao vi.
Bočna pletenica – riblja kost je pun pogodak ako uz to dodate puštenu talasastu kosu. Sprejom za kosu isprskajte pramenove i dobićete ovo:

Šiške pletenice su dobar izbor i za dugu i za kratku kosu.

Konjski rep

Francuski uvijeni konjski rep je odličan izbor novogodišnje frizure. Pobrinite se da imate dovoljno ukosnica da bi frizura bila sigurna cele noći!

Visoki konjski rep

Konjski rep može da se nosi u svakoj prilici. Ovaj je možda najglamurozniji. Pravi se visoko na glavi što omogućava dugim loknama da padaju preko ramena, a ujedno uokviruju i omekšavaju lice.

Neuredna punđa sa dugim šiškama

Ovu frizuru nije teško napraviti. Ukosnice su važne, kao i lak za kosu koji će držati punđu

Sexy frizura

Kosu možete da zaližete, a izgled mokre kose je obavezan.

Duple punđe

Ako hoćete da imate frizuru sa stilom, a da đuskate celu noć, bez trčanja do ogledala da popravite friz, probajte sa ovom frizurom koja ide uz sve – od ludog rok provoda, do duge elegantne haljine na mirnoj koktel zabavi.

Ukovrdžajte kovrdže za novogodišnju noć

Bilo da imate dugu ili kraću kovrdžavu kosu, dobro istaknite svoje lokne. Koristite penu za kovrdžanje kose i učvrstite ih lakom.

Kratka kosa

I kratka kosa može da se transformiše za novogodišnju noć.

One su dokaz da i kratka kosa može da izgleda super svečano

Ako imate šiške usmerite se na njih i malo podignite kosu kod korena. Šiške možete i da začešljate unazad. Ako su meke i talasaste mogu da daju iluziju vezane duge kose.
U svakom slučaju, kosa treba da se fiksira lakom za kosu, a po potrebi i da se pričvrsti ukosnicama.
Možete i raščupate svoju kratku kosu, buntovni pank – rok stil može da bude veoma ženstven i upadljiv, a to i jeste ono što hoćemo za novogodišnju proslavu.
Važno:

Dobro razmislite ako samo zbog novogodišnje proslave planirate potpuno da promenite svoj izgled. Ako se ošišate ili ofarbate samo zbog jedne večeri, možda ćete se se već 1. januara pokajati, ako ne i ranije. Možete super da izgledate i bez trajnih promena boje i frizure.
Isplanirajte na vreme koju frizuru ćete praviti za novogodišnju noć i isprobajte je. Nemojte da vas drugi čekaju dok pokušavate da napravite frizuru, koja na kraju možda i ne ispadne dobro.
Ako idete kod frizera zakažite termin na vreme, jer nije fer da terate frizere da vas ubacuju preko reda u svoj, već pretrpan raspored. I oni idu na proslavu. Red je da završe sa poslom na vreme.

Brinite o kosi već od 1. januara

Kada se 1. januara probudite nakon sjajnog provoda, ne zaboravite na svoju kosu. Obavezno je operite i odstranite sve proizvode koji su vam pomogli da učvrstite i ukrasite novogodišnju frizuru. Dobro nasapunjajte kosu, masirajte glavu nekoliko minuta, isperite šampon mlakom vodom i stavite balzam (samo na kosu, ne na kožu glave). Nežno utapkajte kosu peškirom da izvučete vlagu i, ako imate vremena, sušite je bez fena. Odgledajte neki film dok vam se suši kosa. A kada počnete sa prazničnom hranom mislite i na telo i na kosu. Ne prija im baš sve što se vama jede.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...