AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Pakovanja za kosu od jaja – Napravite sami

Jaja su čudesne namirnice. Bogata su proteinima, vitaminima A, D i E, esencijalnim masnim kiselinama i antioksidantima. Ove hranljive materije mogu da reše brojne probleme koje imate sa kosom i omoguće vam da imate svilenkastu i sjajnu kosu.
Suva i ispucala kosa, gubitak kose, perutanje kože glave. Koji god problem da imate, postoje pakovanja za kosu od jaja za sve ove muke. Esencijalne masne kiseline hrane folikule dlake. Ksantofili (žuti pigmenti koji su prisutni, osim u žumancu, i u algama i laticama žutih cvetova), antioksidanti koji daju žutu boju, povećavaju dotok kiseonika u koži glave i pomažu da se popravi gruba i lako lomljiva kosa. Holesterol pomaže u prodiranju i apsorpciji ovih važnih komponenti i tako povećava efikasnost.

Evo nekih recepata kako da napravite pakovanja za kosu od jaja:

Za rast kose

Uzmite belance i pomešajte ga sa kafenom kašikom maslinovog ulja. Umešajte dobro i nanesite na celu kožu glave i kosu. Držite oko 15-20 minuta, potom isperite kosu hladnom vodom i operite blagim šamponom.

Protiv peruti

Pomešajte dva jaja i nanestite ih na suvu kožu glave. Obavijte glavu kesom i držite jedan sat, potom dobro isperite vodom, operite kosu blagim šamponom. Možda će biti potrebno da dvaput nasapunjate kosu. Ovo će pomoći u borbi protiv peruti.

Za svilenkastu kosu

Uzmite šoljicu jogurta, i dodate u to jedno žumance. Dobro promešajte i nanesite na kosu. Držite najmanje 20 minuta i onda isperite sa hladnom vodom, koja će vam pomoći da otklonite i miris ovog pakovanja. Za sjajnu i zdravu kosu možete da koristite i recepte sa pivom.

Napravite prirodni balzam

Sipajte žumance u posudu i dodajte supenu kašiku maslinovog ulja. Mutite mešavinu dok se sastojci ne ujedine. Zatim dodajte mlaku vodu da malo ublažite ovu smesu. Nakon što operete kosu nanesite ovaj regenerator na kosu, ostavite ga malo da odstoji i isperite ga.

Da obnovite oštećenu kosu

Stavite žumance u posudu, dodajte supenu kašiku meda, supenu kašiku jogurta i pola kafene kašičice kokosovog ili bademovog ulja. Dobro promešajte i nanesite na kosu. Ostavite da stoji dva sata i isperite.

Mali saveti uz korišćenje pakovanja za kosu od jaja:

• Obratite pažnju da uvek dobro isperete kosu mlakom vodom (ili hladnom gde je naglašeno) nakon držanja ovih pakovanja. To je važno zato što jaja sadrže proteine koji će se zgrušati pod uticajem toplote, tako da će biti teško da se uklone iz kose.
• Nemojte predugo da ih držite na kosi jer će vam biti mnogo teže, ako ne i nemoguće da ih isperete.
• Uvek dobro operite i isperite kosu nakon što koristite pakovanja sa jajima.
• Nemojte da ih koristite ukoliko ste alergični na neki od sastojaka.
• Ova pakovanja su često dosta tečna pa nosite staru odeću kada ih nanosite na kosu.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...