AKTUELNO

HAIR STORY

INTERVJU

VAŠE PRIČE

Spa za kosu – povratite sjaj vašoj kosi

Zašto je spa za kosu dobar?

Spa za kosu je odličan jer je to zdrav način da smanjite efekte zagađenja i stresnog života. Spa čini da kosa postane svilenkasta, sjajna, smanjuje suvoću i podstiče rast kose. Pruža kosi hranljive materije koje su joj zaista neophodne.

Ne postoje negativne strane spa tretmana za kosu. Podmlađuje kosu, čini je jačom, gipkom, sjajnom i hidrira je. Spa je sjajna terapija za iskorenjivanje peruti i opadanja kose.

Jača folikule dlake, hrani koren, reguliše masnoću i revitalizuje kožu glave, a bez zdrave kože nema ni zdrave i lepe kose.
Pozitivni efekti nisu ograničeni samo na glavu. Spa za kosu poboljšava i cirkulaciju krvi u celom organizmu.

Postoje razni recepti za maske koje se koriste u spa tretmanima, ovo je jedan od njih, a ako imate neki koji vi rado primenjujete, bilo bi nam drago da ga podelite sa nama.

Priredite vašoj kosi jedan SPA tretman kod kuće

Stiglo nam je leto, a sa njim i posebna nega kose. Kosa tokom leta gubi vlagu i sjaj, zbog čega ispuca.


Masaža glave je prvi korak – masirajte glavu kokosovim ili maslinovim uljem. To će povećati cirkulaciju, što će podstaći rast kose.


Naparite kosu – potopite peškir u toplu vodu, potom ga iscedite. Uvijte peškir oko kose. To će učiniti da ulje prodre duboko u kožu glave. Držite peškir oko 5-6 minuta.

Operite kosu blagim šamponom – operite je hladnom vodom, jer topla voda šteti korenu kose.


Nanesite balzam za kosu – nakon pranja kose šamponom, UVEK koristite balzam. Možete da koristite i vodu sa listovima čaja u koju je dodato nekoliko kapi limuna.

Na kraju maska za kosu – poslednji korak je ključan jer završava negu.
U posudu stavite: dva jaja, med, kokosovo ulje, umesto koga možete staviti maslinovo ulje i dodajte bananu kao omekšivač.
Ostavite masku da stoji 20 minuta, potom isperite i operite blagim šamponom.

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Titanik frizura Leonarda Dikaprija – Najopasnija frizura na svetu

Film Titanik je u Americi prikazan u decembru 1997. godine i mnogi su predviđali propast filma jer je bio skup, a priča je već svima bila poznata i ekranizovana nekoliko puta pre toga. A ni Leonardo tada nije bio velika zvezda, koja je punila bioskopske sale, kao...

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond – Dozvola za frizuru

Džejms Bond se uglavnom gleda zbog akcije, dobrih automobila, gedžeta. Ali i lepih devojaka koje Bond tako lako zavodi. Pogledajte koje frizure mu pomažu u tome i naučite poneki trik kako sami da ih stilizujete. Razdeljci su večni – Šon Koneri Kako izgleda njegova...

Bob Marli i dredovi

Bob Marli i dredovi

Bob Marli je bio jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegov uticaj na ljude svih rasa, boja ili vere je nemerljiv. Njegova revolucionarna ujedinjujuća muzika, izazivala je kolonijalizam, rasizam, borila se protiv svih „izama“ i „sizama“ kao što je pevao u...

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Čarli Čaplin i značaj frizure na filmu

Kao i polucilindar i štap, kovrdžava kosa skitnice, kojeg je tumačio na filmu, uvek je bila sastavni deo njegovog karaktera. Čarli Čaplin je bio svestan njenog značaja i dok se maskirao za ulogu, njegova frizura je postala bitna koliko i brkovi. Na primer, u Kako se...